Social Icons

Pages

16 Mayıs 2014 Cuma

Ölüm Oyunu / Battle Royale The Novel by Koushun Takami YD Yorumları



 RKBT 5. Gündeyiz!

Renkli Kalemler Blog Tur'unda misafir Blogger olarak bulunuyorum.Blog Turunun 5. gününde Pegasus Yayınlarından çıkan Battle Royale / Ölüm Oyunu kitabının Yurtdışı Yorumlarını okuyacaksınız.

 Battle Royal / Ölüm Oyunu  yorumum ile 2 kişiye Ölüm Oyunu hediye ettiğimiz yarışmamız RKBT'nin 4. Gününde yayımladığım Battle Royale Yorumum kısmında olacaktır.


*( Yorumların alındığı siteleri ziyaret etmek isterseniz eğer; Goodreads, Amazon, Book Depository, Barnes & Noble, BetterWorldBooks )






C. Connolly
5 Stars

Battle Royale kitabına anında aşık oldum,o kadar çok ki hemen favori kitabım oluverdi.Şiddet derecesi oldukça yüksek olmasına rağmen,mekan ve karakterler inanılmaz derecede iyi yazılmış ve düşünülmüştü.Bu kitabı,hiç şüphesiz,gençlere karşı olan şiddetten korkmayan ya da üzülmeyenlere kesinlikle öneriyorum. 10/10





Joey Andres
5 Stars

Bu kitap 600 sayfalık belirsizlik ve dramayla dolu.Her sayfasını hızla okuyup diğer sayfaya geçmek için acele ediyorsunuz.Sizinde okurken aynı benim gibi hissedeceğinizi garanti ederim.Tavsiyemdir.




Veronica
5 Stars

Bu benim bugüne kadar okuduğum en iyi kitaplardan biri.Harika yazılmıştı.Koltuğun ucunda oturdum heyecandan.Takami insan duygularını nasıl kullanması gerektiğini ve onları nasıl gerçek hale getirebileceğini iyi biliyor.Böylesine bir romanı ortaya çıkarabilmek için mükemmel bir yazar olmak gerekir.
Battle Royale,hayatta kalmanın savaşı.Kime güvenebilirsiniz ki?




DeDe Flowers
5 Stars

Bu harika bir kitap! Aksiyonu yüksek ve çok da eğlenceli.Çevirisi mükemmel ve anlatım şekline de bayılacaksınız.Karakterleri gerçekten yakından tanıyabiliyorsunuz ve kendinizi o anki durumun içinde hayal edebiliyorsunuz.Tüm yaştan insanların okuyup beğenebileceği çok nadir kitaplardan Battle Royale.Oldukça vahşi ama,bunu da belirteyim.O yüzden mideniz bulanabilir,hazırlıklı olun.




Kat
5 Stars

Dürüst olmak gerekirse,başta biraz çekingendim.Elbette kitabın konusu kulağa harika geliyor,ama nasıl olacaktı da ben 42! karakteri (hemde Japonca isimlerin benim kafamı karıştırdığı göz önüne alınınca) hatırlayacaktım? İsimlerin yarım düzinesiyle bir süre sıkıntı yaşamadım da değil.
Neyse ilk sayfayı biraz korkuyla açtım.Anladım ki bu çabuk duygusallaşan insanlar için değilmiş.Takami hayalgücünü hiç sakınmıyor,ve bazı sahneler yoğunluğu ve derinliğiyle insanın çenesini düşürüyor,ama hikayenin kendisi Battle Royale'i sırf zeka gerektirmeyen kan banyosu kitaplardan ayırıyor.Hiç tahmin etmediğim dönüşler var kitapta ve sonuysa nefes kesici( ve hiç beklenmedik!).Size bu kitap hakkında daha fazla şey anlatmak isterdim,ama bu kitabı ana olayları anlatmadan yorumlaması zor.Eğer bu kitabı alabilecek durumdaysanız kesinlikle almalısınız.Birden fazla okuyacağınızı garanti ederim.Ben kesinlikle öyle yapacağım!



RKBT'nin diğer günlerinde neler olacağını merak ediyor ya da
önceki 4 gün neler olduğuna bakmak istiyorsanız işte size
Tur Takvmi;




15 Mayıs 2014 Perşembe

Ölüm Oyunu / Battle Royale The Novel By Koushun Takami Yorumu



RKBT'nin 4. Günündeyiz!
Yarın yayımlayacağım Yurtdışı Yorumları bölümüme de bakabilirsiniz...
YD Yorumları

  Kitaba ait yorumuma gelirsek;
Battle Royale / Ölüm Oyunu'nun konusunu ilk okuduğumda The Hunger Games / Açlık Oyunları'na çok benzetmiştim.Hatta onun Japon bir kopyası olduğunu düşünmüş, The Hunger Games'in büyük bir hayranı olarak yazarı Suzanne Collins'in yarattığı dünyaya hakaret gibi algılamıştım.

  Sonra kitabı okumaya başlamadan her zaman yağtığım gibi ilk ve son sayfalarına göz gezdirirken 'Yazar Hakkında' bölümünü okumaya başladım.Ve orada söylenene göre bu kitap bir Japonya dahil olmak üzere bir çok ülkede kült haline gelmiş bir kitap imiş meğer.

  Asya kültürlerine çok aşina olmadığım için buna oldukça şaşırmıştım.Kitabın filmi bile yapılmış yahu! Ayrıca The Hunger Games'in kopyası olma ihtimali de kitabın yayım tarihinin 1999 olduğunu okuduğumda elenmiş oldu.Hatta The Hunger Games'in bunun bir kopyası olma ihtimalini düşünmeye başladım.Belki de yazarı bu kitaptan esinlenmiştir?

  2000 yılında filmi dahi çıkmış olan bu 1996 da tamamlanmış ancak 1999 çıkış tarihli Battle Royale'ın 3 manga serisi de bulunyormuş.İlgililere duyrulur ;)

  Yorumuma gelecek olursak eğer,kitaptan oldukça hoşlandığımı itiraf etmekle başlamalıyım.Neden itiraf etmek dedim,çünkü şahsen çok büyük bir Asya hayranı değilim.Herhangi bir konuda.Romanlarına,dizilerine,filmlerine ya da mangaya karşı bir beğenim yoktur.Bu şimdilerde çoğu kişiye tuhaf gelse de açıkçası ben yakın zamanda patlama yaşayan Asya toplumuna karşı saygılı olsam da hayranlık duymuyorum.Ama yine itiraf ediyorum ki en iyi korku filmlerini onların yaptığını düşünüyorum.Nedendir bilmem ama sanırım tiplerine gidiyor :D


  Aslen kitaba ilk iyi gözle bakmama sebep olan şey Stephen King'in alıtısı oldu.Kitap hakkında "Ölüm Oyunu,delicesine keyifli ve dehşet dolu bir nükte.Belki de başlı başına delicedir." demiş.Ve sonuna kadar da haklı buldum kitabı bitirince.Stephen King her zaman haklıdır ;)

  Lafın kısası kitabı okumaya başlamadan önce biraz gözüm korkmuştu diyebilirim.Özellikle de ilk sayfalarında yer alan 'Şiroiva Lisesi 1-B Sınıfı Öğrencci Listesi'ni gördüğümde dehşete kapıldım.Neden mi? O isimleri siz de okusanız siz de dehşete düşerdiniz herhalde.Hepsi birbirinin kopyası gibi! Dedim "Eyvahlar olsun.Ben bu kitabı okurken kim kimdir nasıl hatırlayacağım?!"
Ne demek istediğimi daha net anlayabilmeniz için size listedeki KIZLAR bölümünden iki kişinin adını yazacağım.

Yukiko Kitano / Yumiko Kusaka 

Wow....

  Neyse lafı uzattım yine ama.Yani kısaca kitap korkularımın üstünde çıktı.Okurken heyecanlandım,hatta bazen tırnaklarımı yedim.İsim konusunu da bir süre sonra aşıyormuş insan onu da öğrendim. :)

  21 kız 21 erkeğin kapana kısıldığı o yerde kendimi onlardan biri gibi hissettim.Bunu çok iyi başarmış Takami.İnsanı anlatımıyla tamamen başka bir dünyaya taşıyor.42 adet öğrencinin her birini iyi işlemiş yazar.Bunu yapabilmek her yiğidin harcı değildir yani.Türü Young Adult olarak geçiyor ama bence bu türden çok daha ötede bir roman Battle Royale.Tüm a 'Teenage Drama'sından uzakta,korkusuz bir roman olmuş.Karakterlerin hepsinin genç olmasına aldırış etmeden her yaştan okuyucuya açık bir hikaye yararmış Takami.Hakkını vererek yazmış açıkçası.Okuduğum her sayfada The Hunger Games'ten uzaklaştı gözümde.Çünkü Battle Royale kanın korkusuzca aktığı,vahşetin tadını damağınızda hissedebildiğiniz dehşet dolu bir roman.Ancak bunu aptal bir kan romanı ile karıştırmayın kesinlikle.Konuyu bu vahşetle birleştirmek bir ustalık.Ve vahşeti insana yedirmeyi bilmiş,tabiri caizse.

  Olayların gidişatı kadar konunun odaklandığı noktalar ve o şaşkınlık veren dönüşler,şaşırtmacalar insanı 'Bu kitap dahiyane değil de nedir?' diyerek bırakıyor.Midesi kaldıranlara bir başyapıt sunuyor Takami.Bu romanın kült olmasına şaşmamalı.

  Yazara ait okuduğum ilk roman ancak son olmayacak kesinlikle.Sanırım Battle Royal serisi olarak 15'e yakın romanı var.Elimden geldiğince hepsini okumaya çalışacağım.En kısa zamanda da filmini izlemem gerek diye düşünüyorum.

Şimdi de bu romana sahip olabilme şansını yakalayabilmeniz için 'YARIŞMA'mıza geçelim.

2 Şanslı kişiye Pegasus Yayınları'ndan Koushun Takami'nin Ölüm Oyunu Romanını hediye ediyoruz.


a Rafflecopter giveaway

Ölüm Oyunu / Battle Royale The Novel By Koushun Takami

Tür: Dystopia, Young Adult, Korku, Gerilim
Goodreads Puanı: 4.22 
Orijinal Adı: Batoru Rowaiaru
İngilizce Adı: Battle Royale
Sayfa Sayısı: 624
Baskı Yılı: 2014
Çeviri: Müge Kocaman Özçelik
Yayınevi: Pegasus Yayınları

 Varoluş ile vicdanın mücadelesi:
Bir adaya hapsedilmiş
21 kız ve 21 erkek öğrenci.
Şiddet dolu, kâbus gibi bir oyun.
Onlarca silah, psikolojik bir savaş ve tek bir kazanan…

Totaliter Büyük Doğu Asya Cumhuriyeti, halkı baskı altında tutmak için her sene acımasız bir askerî program düzenlemektedir. Bu doğrultuda ıssız bir adaya götürülen lise öğrencilerine rastgele silahlar verilmekte ve kuralları çiğnediklerinde patlayan tasmalarla, geriye tek kişi kalana kadar birbirleriyle mücadele etmeleri beklenmektedir…

Modern Japon edebiyatının klasikleşmiş eserlerinden sayılan ve aman vermez günümüz dünyasında hayatta kalmanın anlamına dair çok güçlü bir alegori olan Ölüm Oyunu, şiddet kavramını baş döndürücü bir gerilimle işliyor. 

“Ölüm Oyunu, delicesine keyifli ve dehşet dolu bir nükte. Belki de başlı başına delicedir.” 
Stephen King
 

Sample text

Sample Text

.. BookS N BookS ..

Sample Text

BookS N BookS Bloguma HOŞGELDİNİZ !

Kitaplarla ilgili istediklerinizi bulacağınızı umuyorum :)