Social Icons

Pages

23 Mart 2013 Cumartesi

Facebook Sayfamızda (>o_o)>' YARIŞMA '<(o_o<)




Blogumuzun Facebook sayfasında yarışmamız var !!! (Facebook sayfamızı Blog içerisinde ve yayın içerisindeki eklenti linkte bulabilirsiniz)

Yarışma bilgilerini vereyim :

(>o_o)> ' YARIŞMA ' <(o_o<)

Yarışmamız 22.03.2013 tarihinde başlamış olup 27.03.201 tarihinde son bulacaktır...

Random.Org ile yapılacak çekilişle Delidolu Yayınevi Sponsorluğunda 1 Kitap Sever'e 'Gri Gölgeler Arasında' kitabı hediye edilecektir...

Kitabın Konusunu kısaca bilgilendirme açısından paylaşıyorum ;)

İnanç, sevgi ve umutla hayata tutunmak

İkinci Dünya Savaşı Yılları,
Stalin Rusyası,
Parçalanmış hayatlar...

"Bir insan hayatının bedeli nedir, hiç merak ettiniz mi?
O sabah, kardeşim Jonas'ın hayatı bir cep saati değerindeydi."


Litvanya tarihinin karanlık günlerinde insanların yaşam mücadelesini konu alan eser, erdem ve sevginin buluştuğu gerçek bir trajedinin öyküsünü, çarpıcı bir üslup ve olay örgüsüyle okuyucuya aktarıyor.
II. Dünya Savaşı yıllarında, Stalin Rusyasında yaşanan soykırımı, Sibirya sürgünlerini ve savaşın bilinmeyen yüzünü gün ışığına çıkaran bu duygu yüklü romanı okurken, bir birey olarak toplumsal varlığınızı sorgular halde buluyorsunuz kendinizi. Üstelik alışılagelmiş bir "ötekileştirme" yoluyla değil, içselleştirerek giriyorsunuz bu sürükleyici romanın etkisine.

1941 yılının ilkbaharında Lina, sanat okulunda öğrenim görmeye, ilk erkek arkadaşıyla buluşmaya ve sıcak yaz günlerine hazırlıyordu kendini. Fakat bu naif heyecanlar yerini endişeye, korkuya, mutsuzluğa bırakacaktı. Bir akşam Sovyet gizli polisinin evlerine baskın düzenlemesi üzerine annesi ve kardeşiyle Sibirya'ya sürgün edilen ailesinden geriye, tıpkı evlerinde bıraktıkları cam kırıkları gibi paramparça olmuş hayatlar kaldı.

Lina aşkla bağlı olduğu babasını, gizli mesajlarla süslediği resimleriyle hapisteki mahkûmiyetinden kurtarabilir miydi? Güçlü sevgi bağları, tarihin tozlu sayfalarına gömülmeye yüz tutan hayatlarını sürdürmeye olan inançları ve umutları, Lina'nın ailesini yeniden bir araya getirmeye yeter miydi?

ABD'li yazar Ruta Sepetys'in, Litvanya'dan henüz küçük bir çocukken kaçan babasının hayat hikâyesinden ilham alarak kaleme aldığı ilk romanı Gri Gölgeler Arasında'yı okurken ürpereceksiniz.


Yarışma yaptığımız kitaptan bir alıntı ;) Okumak için sabırsızlanacağınız türden ;) Çok güzel bir kitap ! İncelemesi ise 2 gün içerisinde Kitap Severler Sayfasında ve o sayfamıza bağlı olan Blogumda olacak ;)



Ve işte O alıntı:


"İlk olarak,bu kolektif çiftliğe katılmayı kabul ettiğimize dair bir imza atacağız." Odanın içinde bir uğultu oldu.Kumandan yeniden konuşmaya başladığında herkes ona döndü.Kolunu üniforması üzerinde belindeki silahı gösterecek şekilde fütursuzca hareket ettiriyordu.Kalabalıkta bir hareketlenme vardı.
"İkincisi," dedi annem."Çocuklar da dahil olmak üzere,kişi başına iki yüz ruble savaş vergisi ödeyeceğimize dair bir imza atacağız."
"İki yüz rubleyi nereden bulacağız?" diye sordu kel kafalı adam."Sahip olduğumuz her şeyi çaldılar zaten."
Konuşmalar devam etti.NKVD subaylarından biri tüfeğinin ucuyla masaya vurunca oda tekrar sessizleşti.
Komorov konuşurken ona baktım.Doğrudan anneme bakıyor,ona söylediklerinden çok zevk alıyormuş gibi gözüküyordu.Annem durdu.Dili tutulmuştu sanki.
"Ee,neler oluyor? Üçüncüsü nedir Elena?" dedi Bayan Rimas.
"Birer suçlu olduğumuzu kabul edeceğiz."Annem durdu."Ve cezamız da yirmi beş yıl kürek cezası olacak."
Bağırışlar,inlemeler küçük odayı doldurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample text

Sample Text

.. BookS N BookS ..

Sample Text

BookS N BookS Bloguma HOŞGELDİNİZ !

Kitaplarla ilgili istediklerinizi bulacağınızı umuyorum :)