Social Icons

Pages

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Le Chic Butik İncelemesi ♥


Le Chic Butik

Altın Bilek Yayınları


Kapağı harika! İlk dikkatimi çeken bu olmuştu.Ve aklıma gelen ilk şey ise "bunun ayracı olsa ne güzel olurdu"ydu :D
Çevirisi harika.Yazım yanlışlarına bile rastladığımı hatırlamıyorum ki bu nedenle Altın Bilek Yayınları'nı tebrik ederim...


Kitaba başlarken süper yüksek beklentilerim vardı.Ama nasıl olmasındı?! Kapak,tanıtım yazısı vs vs.. BEN KESİNLİKLE HARİKAYIM! diye bağırıyordu bana doğru.


Beklentiler ne denli büyük olursa hayal kırıklığı o denli büyük olur diyerek başlıyorum...


Öncelikle,Chick-lit benim çok deneyimli olduğum bir tür değil.O nedenle baş yazılara bakarak hemen karar vermeyin derim.Ben daha fantastik bir insanım,bunu bilerek değerlendirmemi göz önünde bulunurun lütfen.
Kitabın girişi çok uzun olmuş diyen arkadaşlarıma katılmıyorum.Aslında Butik olayına çabucak vardık okurken.O denli uzun beklediğimizi düşünmüyorum ki kitap zaten 197 sayfa.Yani konu başlıkla kısa zamanda etkileşime geçti.Zor açıldı gibi bir sıkıntın olmadı mı derseniz eğer evet oldu.Enteresan bir şekilde su gibi gidecek bir kitabı nasıl bu denli zorlaştırabilmiş yazar çözemedim.
Konu süper potansiyele sahip,karakterler cıvıl cıvıl ! Bu kitaptaki diyalogların kahkaha tufanı yaratması,konunun ilginçliğinin öne çıkarıldığı bir olayın etrafında dönerek mutlu sonla bitmesini beklemiştim.Ancak yazar nasıl yaptıysa 197 sayfalık kitabın içine gereksiz konuşmaları sıkıştırabilmiş.Şaştım kaldım.Her sayfada konudan biraz daha uzaklaşmış,uzaklaşmış sonra BUM! birden kaldığı yere dönmüş.Yani
kısaca yazarın dilini pek sevemedim.

Le Chic Butik'in ne olduğu,nasıl işlediği ise değişikti.Butik'in kendisi gibi.Çok zekice görünüyordu ancak işleyiş şeklini pek olası ya da gerçekçi bulamadığımı söylemem gerek.Erkeklerin (kanlı canlı,normal erkeklerin) bir camın ardında öylece önünden geçip onları ölçüp biçen kadınlara bakması fikri,hem de ayaklarında fiyat etiketiyle! Açıkçası bana pek mantıklı gelmedi.Ha olamaz mı ? Olabilir elbette.Ama bilmiyorum.Sanırım benim hayal dünyam bu konuda o denli genişleyemedi.Bir kere vitrindeki erkeği alamayıp,modelin aynısının depodaki versiyonunu verme fikri ne demektir?! Hepsinin ikizleri mi var? Aynı modelin farklı versiyonlarının olması,indirimli erkekler bölümü falan bana çok marketi andırdı.Kişilerin bu şekilde sıralanışı beni itti.Başlarda bu duyguyu görmezden geldim ve ana nedene odaklanmaya çalıştım.Nasıl olsa ana neden mükemmel eşi bulmaktı değil mi? İnsanları yalnızca mesleklerine göre kategorilere ayırmışlar dedim kendi kendime.Ancak o farklı versiyonlar,iade alımları,fişler,teslimatın posta yoluya erkeklerin kutunun içine konulup yollanması beni rahatsız etti.Hayal edemedim.Etmek istemedim.Ben erkek olsam asla böyle bir duruma düşmek istemezdim açıkçası.Senin için para ödeyen ve senin ona bir kutuda posta yoluyla gittiğin bir kadınla aşk yaşama fikri imkansıza yakın geldi bana.Mantığım almadı.Gerçi bir çok Chick-Lit böyle.Ki bu türü okumamayı seçme nedenim de bundandır. :D

Ancak eğer ben bu söylediklerinle sorun yaşamam diyorsanız ve bu tür kitapların hayranıysanız bu kitabı seveceğinize eminim.Benim takıldığım noktalara takılmadan,yahut onları bir kez aştığınızda eminim ki işin eğlenceli kısımlarını takdir edeceksiniz.Karakterlerin birbirlerinden farklı olupta bu denli bağlı olmaları beni çok etkilemişti örneğin.Hayatlarının farklılıkları da okuyucu yelpazesini genişleten bir faktör.Herkes kendinden bir parça bulabilecek.İlişkilerindeki sorunların aynısını çoğumuz yaşadık ve bu nedenle onları anlayabileceksiniz diye düşünüyorum.Hatta bu tip bir durum gerçekleştiğinde,yani gerçek hayatta bir Le Chic Butik açıldığında başınıza gelebilecek şeylerle ilgili tecrübe bile edinebileceksiniz.Olmaz olmaz dememek lazım,olmaz olmaz ;)



Ve Kitabı özetleyen bir alıntı ;


"Buluşumuz olan butik LeChic'i sizinle paylaşmak istiyoruz.Bizim bebeğimiz ve sizin gelecekteki mutluluğunuzun anahtarı.Size,bu aileyi kucaklayarak hoşgeldiniz diyoruz ve sizin de güvenerek,açık bir şekilde bize geldiğinizi umuyoruz.Muhtemelen hepinizin bir sürü soruları varıdır fakat burada normalde alışık olduğunuzun dışında bir numune satışının yapıldığını biliyorsunuzdur.Ürünümüzün adı ADAM.LeChic,sizin de kendinize uygun bir şey bulacağınız,benzeri olmayan bir dükkan.Bugün yalnızlığa,mutsuz ilişkilere,kadın ve erkek arasındaki kavgalara son.LeChic ayrılmaları mümkün olmayacak şekilde uyumlu olan kadın ve erkekleri bir araya getirmek istiyor.Ve böylece Le Chic Butik'e hoşgeldiniz diyorum."

 
               


Bu kitabı Kazanmak için Yarışmamıza giden Link;

Le Chic Butik Yarışması !! ♥

Karakter Tanıtımları İçin;

Le Chic Butik Karakter Tanıtımı ♥

1 yorum:

  1. https://www.facebook.com/aliye.gulduren?ref=tn_tnmn
    paylaştm
    aliye güldüren

    YanıtlaSil

 

Sample text

Sample Text

.. BookS N BookS ..

Sample Text

BookS N BookS Bloguma HOŞGELDİNİZ !

Kitaplarla ilgili istediklerinizi bulacağınızı umuyorum :)