Social Icons

Pages

30 Nisan 2013 Salı

Le Chic Butik Yarışması !! ♥

Veeeeeeeeeeee BookS N BookS Blogumun İLK YARIŞMASINI Başlatmış Bulunuyorum ! ♥

Okutan Günler Blog Tur aracılığıyla Düzenlediğimiz Yarışmamızdan 2 Kişiye Hediyemiz Var ! ♥


Le Chic Butik'in Kitaplığınızda Yer Alma Şansı İçin Yapmanız Gereken Tek Şey İse Aşağıdaki Şartları EKSİKSİZ Olarak Yerine Getirmek !! Bu Kadar Kolay...

Öyleyse İyi Şanslar ;) ♥

a Rafflecopter giveaway

29 Nisan 2013 Pazartesi

Yeni OGBT!!!! ♥



Yeniii Blog Turumuz Bugün Başlıyor !!!! ♥

İşte Takvim..



1. Gün - 29 Nisan Pazartesi
Önokuma: http://colorful-book.blogspot.com/

2. Gün - 30 Nisan Salı
Karakterler Aramızda: http://kitapkiz.blogspot.com/
Kulaktan Kalbe: http://yorumduragi.blogspot.com/

3. Gün - 1 Mayıs Çarşamba
Alıntılar: http://buyulukitaplik.blogspot.com/
Karakter Tanıtımı: http://all-about-books-n-books.blogspot.com/


Tur sonunda çekilişle 2 kişiye Le Chic Butik hediye :)

24 Nisan 2013 Çarşamba

Goodreads Listesi ♥

 


♥♥♥ OGBT 5. Gününde !!! ♥♥♥


BookS N BookS 'ta
Tatlı Bela Hangi Goodreads Listelerinde?
bölümümüze başlıyoruz...



Bu yazı için araştırma yaparken fark ettim ki bu kitap ve yazarı bir çok listede #1 !! =D
Hak ediyor da ama...

Goodreads sitesini birçok kişi biliyordur eminim.Ancak bilmeyenler için

Goodreads bir online kütüphanedir kitap severler! Yalnız dili ingilizce.Eğer türkçe online kütüphane arıyorsanız da buradan Vikitap sitesini denemenizi tavsiye edelim.


Şimdi bu Goodreads dünya çapında çok bilinen,herkesin kitap alış-verişi yapmadan önce danıştığı bir site.O nedenle Tatlı Bela'nın hangi listelerde 1 numara olduğunu bu siteden seçelim ki,oylama hem dünya çapında hem de fazla üyesi olan bir yer olsun istedik.

 


Öyleyse listelere bir göz atalım ;)
(Bazı yerlerde kısaltma kullanacağum. GY:Genç Yetişkin,YY:Yeni Yetişkin )

OGBT'da 5. Gün ve sıra Bende !! ♥



OGBT Facebook Sayfası


Veeeeee OGBT'de sıra BookS N BookS'ta !!!!! ♥

Okutan Günler Blog Turunda 5. gün yaniii benim günüm geldi çattı !  =D Turda bana düşen kısım ise Dünyanın Yorumu/Hangi Goodreads Listesinde?

Dünyanın yorumunu sizinle paylaşamadan evvel Beautiful Disaster/Tatlı Bela incelememi sunmak istiyorum.İşte Linki;
Tatlı Bela İncelemesi ♥

İnanın kitap bittiğinden berirdir bu yorumu yapmak için çatlamış haldeyim =D
O nedenle kesinlikle okumalısınız diyerek Dünyanın Yorumu bölümüme başlıyorum...

Öncelikle Dünyanın Yorumu için Amazon ve Goodreads sitelerini kullandığımı belirteyim istiyorum.5 Adet yorum seçtim içlerinden ancak söylemeliyim ki yapılan yorumlar çok keskindi.Neredeyse siyah-beyaz derecesinde.Yani beğenen beğenmeyen arasındaki çizgi çok keskindi.Herkes ya BAYILMIŞ ya da NEFRET ETMİŞ kitaptan enteresan bir şekilde.Neredeyse 3 yıldız 4 yıldız veren yok ya 1 yıldız vermişler ya da 5.Çizginin bu denli uzak olmasına şaşırdım açıkçası.

Yani okumadan önce beğenmedim ama nefret de etmedim şeklinde bakacağınızı düşünmeyin derim ben.Ya bayılacaksınız ya da nefret edeceksiniz.En azından Dünyanın Yorumuna bakılacak olursa =)
,


İyisimi siz kendiniz karar verin.
İşte en olumsuzundan en olumlusuna
sıraladığım o 5 yorum:
(Bazı yorumlardaki duyguları öne çıkarmak için birkaç görsel ekledim umarım beğenirsiniz =D)


Nick

goodreads puanı:
1 yıldız


Bu kitaba bir şans vermek istedim çünkü buradaki eleştirenlerden bir çoğu 5 yıldız vermişti.Ah,hayal kırıklığına uğradım.
Bu kitabı gerçekten sevmedim.

Karakterler cidden sinirme dokundular öyle bir noktada ki kitabın içine girmek ve onları tokatlamak istedim.



Travis korkunçtu! Gerçekten Abby ona nasıl katlanabildi anlayamadım.
Ciddi anlamda ürpertici,şiddetli,kıskanç bir ucube,hükmedici ve gizli bir sapıktı. :O Abby'e epeyce kafayı takmışti ve eğer ben onun yerinde olmuş olsaydım korkardım.
Aşk hikayeleri romantik değildi.Düpedüz rahatsız ediciydi.

Abby de,bana göre,aptaldı.Eğer ben onun yerinde olmuş olsaydım bu tip bir ilişkide olmak istemezdim.
Yaptığı şeylerden bazılarını anlamak zordu mesela Parker ile çıktığı halde hala Travisle aynı yatakta yatması.(Amaç ne?-ki gerçekten cinsel anlamda birlikte yatmıyor olsalarda)
Arkadaş karakterlerin herhangi birinden hoşlanmadım bile.

Kısaca,bu kitap tam bir hayal kırıklığı ve vakit kaybıydı benim için.




♥ Lindsey
amazon puanı:
2 star


Tüm eleştirilere baktıktan sonra bu kitabı okumak için çok heyecanlıydım."Bared yo you." "This Man" ve "50 Shades Of Grey" serilerini okumuştum.Bu kitap Goodreads sitesinin tavsiyesiydi.

Kitapta yeterince tutkunun gösterilmediğini düşünüyorum! Ana karakter bir bakireydi,ve Travis ile ilk birlikteliklerinden sonra daha fazla şey olmasını ummuştum.Yazardan Abby'nin daha fazla duygularını göstermesini isterdim!

Genellikle bakireliğini kaybetmek büyük bir olaydır ve ben kesinlikle bunu kitapta algılamadım.Aynı zamanda onun babasıyla ilgili hikayeyi de aptalca buldum.Daha iyi yazılması gereken ya da daha derin bir şekilde açıklanması gereken çok fazla ucu açık noktanın olduğunu düşünüyorum.Gençlere yönelik bir kitap olduğunu düşünüyorum.


♥ Shelly Crane

goodreads puanı:
4 yıldız


Bu kitapla ilgili ne yazacağımdan emin değilim.Kitap eleştirileri çook inanılmaz derecede yanıltıcıydı.Herkesin kitabın içindeki kötü davranış,suistimal etmeyle ilgili söyledikleri sayesinde Travis'in ona vuracağını,ya da vurmaya yakın birşey yapacağını düşündüm.Anlıyorum,duygular yoğun yaşanmıştı.Ama gerçek hayatta kendi gözlerimle kötü davranış,suistimali görüyorum...Diğerlerinin kitabı daha kötü hale getirecek ve diğer kitaplardan ayıracak ne görmüş olduklarını anlamadım.

Bu alfa erkeği anlatan bir kitaptı.Sadece paranormal kitap değil de bunun yerine çağdaş bir roman diye,çocuğun öyle davranması hoş karşılanır değil öyle mi? Ben fazlaca(epeyce fazla) muhafazakar bir kişiyim ve  bundan çok daha kötü davranan adamların olduğu paranormal kitapları okumuşluğum vardır.


Travis'e pislik gibi davrandığı için kitap boyunca sinirime dokunan kişi Abbydi.


 

Bu bir kitap,yalnızca bir kitap,ve ben beğedim.Sanırım bir kitabı kumadan önce eleştirilerini okumayı bırakacağım.Herkes kendi düşüncesinde haklıdır,ama bir daha bir kitaptan gözüm korkup vazgeçeyim istemiyorum.Kendi kararlarımı vermek istiyorum. :) Ve benim gördüğüm şekliyle,Travis'e BAYILDIM!

Harika kitap,Jamie.Hayat her zaman toz pembe değildir ve herkes değişebilir.



♥ Quinnie82

amazon puanı:
5 star

Jamie'nin bu kitaptaki tüm karakterleri tasvir ederken çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.Şuan kitabı iki kez okudum ve yeniden okuyacağım.Travis'e kesinlikle tapıyorum ve America ile güvercin'in paylaştıkları arkadaşlıktan çok keyif aldım.Walking Disaster'da Travis'in bakış açısını okumaya da bayıldım!!



                                           

♥ Giselle G

amazon puanı:
5 star


Bu kitaba kesinlikle bayıldım! Tıpkı diğerlerinin de söylediği gibi daha başından kitaba çekildim,elimden bırakamadım.Dialoglar zekice ve komikti.Abby'nin güçlü ve ne istediğini bilen bir kız oluşuna bayıldım.Ve Travis...Oh Travis,tatlı bir ruhu olan kötü çocuğa nasıl aşık olmazsın.Herşeyi detayıyla tarif etmesi sanki sen de onların yanı başında onlarla berabermişsin gibi hissetmeni sağlamış kitapta.Bu kitap yüzümün kızarmasını,kahkaha atmamı,ve karakterler için heveslenmemi sağladı.Yazarın yazdığı diğer kitapları okumak için SABIRSIZLANIYORUM.



Tatlı Bela İncelemesi ♥

Yabancı Yayınları'ndan
Beautiful Disaster / Tatlı Bela

Kitap İncelemem ♥


Her an benim ne kadar boktan biri olduğumun anlayacak ve
beni terk edecekmişsin gibi hissediyorum.

Benim kitap incelemelerim 0 noktasına inmeden başlamaz bilen biliyordur zaten ☺
O yüzden lafı uzatmamdan sıkılabilirsiniz.Ama sabırlı olun okuyun.Eğleneceksiniz de,yani umarım ☺
(Her zaman biraz spoiler olabilir.Hazırlıklı okuyun)
Tatlı Bela kitabı benim elime geçmeden önce yurtdışı eleştirilerini okumuştum.O nedenle de o kadar heyecanlıydım elime geçmesi için kalan o kısacık süre bana aylar,yıllar gibi gelmişti ☺

Elime ilk aldığımda kitabın kalınlığından dolayı mutlu olduğumu hatırlıyorum.Ama inanın okurken ne denli kalın olduğu (ki yalnızca 427 sayfa) aklınıza dahi gelmiyor! Ben her daim kitabı elime aldığımda şöyle bir dokunur,okşar,hissederim.Huy işte,n'aparsın ?! ☺Çoğu zaman kitaba karşı negatif ve pozitif his/düşüncelerim bu anda oluşmaya başlar.Ve muhakkak bir şeye takarım...Takıldıklarıma başlıyorum ☺



Kitabın kapağına takıldım öncelikle.Neden kavanoz içinde kelebek??
Bir araştırma sonucu buldum ki, goodreads sitesinde bir konu açmışlar bununla ilgili.Orada yazılmış bir yorum mantıken benim aklıma gelen şeye yatkın geldi.Eğer sizin de kafanıza takılmışsa diye ki Blog Turumuzda kapaklarla ilgili bir çok şey paylaşıldı ama dip not düşmekte zarar görmüyorum paylaşayım istiyorum.İşte yorum, sizler için çevirdim:


Kami (WickedKarma) Kami (WickedKarma)
Tatlı(beautiful)-kelebek- bela(disaster)-kavanoz- anlamının böylesine güzel bir yaratığı tutsak etmenin çok üzücü olduğunu yansıttığını düşünüyorum.Belki iki karakterin ilişkilerini simgeliyordur.Tatlı-güzel- bir potansiyeli olan karmakarışık bir ilişkiyi.

 Benim tahminimin aynısı.Ve haklı olduğumuzu düşünüyorum.Ancak bu denli derin bir anlama gerek varmıymış emin değilim.İlla ki dövmeli biri olması gerek değildi belki kapakta  ama en azından kitabın konusunu,temasını yansıtacak bir şey olabilirdide.Kelebekli olmasının en büyük yararı ayraçlara olmuş ama onu söylemeden geçemeyeceğim.Ayraçlar bir harika ♥ ☺

 Kitabın kapağını ilk açtığınızda karşınızda masmavi bir kelebek çıkıyor.Hatta bir değil iki ☺O detay çoook hoşuma gitti.Kitapların içindeki böylesine minik sürprizlere bayılıyorum.

Kitabın çevirisinde bir sorun yoktu gibi ama sanki düzenlemelerinde biraz sıkıntı olmuş.Bazı kelimelerin harfleri eksikti ya da yanlış yazılmıştı.Ama bunlar çok küçük detaylar.İnsanlık hali deyip,görmezden gelinebilir.

Kitabı kısaca özetlersem;
hayatından en yakın arkadaşı America ile kaçıp,üniversiteye gelmiş,geçmişinden kaçarak onu yok saymaya çalışan bir kızdı Abby.Daha ilk günden arkadaşı America kendine sevgili edinir ve aşık olur.Abby'i de sevgilisinin kuzeninin dövüşe çıkacağı üniversitenin gizli dövüşlerine götürür.
Orada şans eseri karşılaşan çiftimiz aşık olur.Abby Travis'in tammamen arkasında bıraktığı hayatının insana bürünmüş hali olduğunu düşünür ve ondan kaçar.Ancak Travis bulduğu değerli şeyleri kolay bırakan biri değildir.Ve çapkın halinden aşk adına arkadaşlığı bile kabul edecek hale gelir.Sonra kızımızla bir iddaya girerler ve Abby kaybeder.1 ay onunla yaşamak zorunda kalır.Başka sevgili olmuş olsa da gönlü Travis için atıyordur.Ve sonunda tüm okulun da dedikodusunu yaptığı gibi sevgili olurlar.Ancak sonra Abby'nin nefret ettiği babası gelir ve herşey bozulur.Vegas,günah şehri aralarına girer,mafya,kumar ve sonunda Travis'in kaçınılmazı olan dövüş.Mafya babasının teklifiyle beraber işler raydan çıkar ve oğlumuz harap olur.
Ancak aşk ve aşk adamı Travis bu kadar kolay pes etmeyecektir..

Yorumuma gelecek olursak,öncelikle kitabın ilk sayfadan aksiyona geçiş yapması beni bağlayan ana özelliklerinden biri oldu.Okuduklarım hep klişe bu aralar.Sanki tüm yazarlar bir araya gelip aynı kalıptan çıkarmışlar gibi.Giriş gelişme sonuç şeklinde,kompozisyon gibi kitap okur olduk! Prensimizle tanışmaları için 20 sayfa,ardından tanışırlar ve birbirlerine vurulurlar bir 15 sayfa daha vs vs.... Bu kitapta o tabu yıkıldı.Her klişeden biraz vardı aslında ama enteresan bir şekilde yokmuş hissi uyandırdı.Bu çiftimizde de kızımız ilk başta çocuktan kaçındı hatta uzunca bir süre,ancak erkek kahramanımız o denli kendini aştı ki klişeleri yıkmayı başardı!

23 Nisan 2013 Salı

4. GÜN !!!

Evveeet ! Blog turumuzun 4. Günündeyiz!

Yarın Dünyanın Yorumu/Hangi Goodreads Listesinde? Bölümüyle BookS N BookS 'a sıra gelecek.Ve en sonunda kitabın harika incelemesini paylaşabileceğim.İnanın sabırsızlanıyorum.Çünkü o kadarr çok beğendim ki ikinciye okudum =D

Bugün Blog Turumuzun 4. Gününde

 Büyülü Kitaplık
-Kitaba İlişkin Fotoğraflar-Videolar /Yazar Hakkında sizlerle !!!

1. ,2. ve 3. Günü kaçırdıysanız da üzülmeyin İşte bulabileceğiniz Linkler;

1. Gün


Dracula's House-Yurt Dışı Kapakları/Çekiliş

2. Gün

Crazy Book Lover -Alıntılar/ Kulaktan Kalbe


3. Gün

Deniz'in Yorum Durağı -Karakterler Aramızda/ Karşılaştırma


5. Gün yani yarın, 24 Nisan da
Blog turumuzda bana ait kısımda karşınızda olacağım.Sakın kaçırmayın ;)

BookS N BookS - Dünyanın Yorumu/Hangi Goodreads Listesinde?

20 Nisan 2013 Cumartesi

Blog Turumuz Başladı !!





Ve Blog Turumuz Bugün An İtibarı İle Başlamış BulunuyoR !!! ♥

Kitap İncelemem de çook yakında sizlerle.Ama şimdiden söyleyeyim kitap bir HARİKA ♥ Travis-Travis diye yandımm bittim   =)


♥ İşte Tur Takvmi ♥



♥1. Gün (20 Nisan):

Dracula's Hause -Yurt Dışı Kapakları/Çekiliş
http://kitapkiz.blogspot.com/

♥2. Gün (21 Nisan)

Crazy Book Lover -Alıntılar/ Kulaktan Kalbe
http://colorful-book.blogspot.com/

♥3. Gün (22 Nisan)

Deniz'in Yorum Durağı -Karakterler Aramızda/ Karşılaştırma
http://yorumduragi.blogspot.com/

♥4. Gün (23 Nisan)

Büyülü Kitaplık -Kitaba İlişkin Fotoğraflar-Videolar /Yazar Hakkında
http://buyulukitaplik.blogspot.com/

♥5. Gün (24 Nisan)

BookS N BookS -Dünyanın Yorumu/Hangi Goodreads Listesinde?
http://all-about-books-n-books.blogspot.com/


♥6. Gün (25 Nisan)

Dracula's Hause -Çekilişin son günü!
http://kitapkiz.blogspot.com/







8 Nisan 2013 Pazartesi

Harika Bir Haber! Türkiye Artık Listede!


Harika haberler aldım !! Vee hemen sizinle paylaşayım istedim tabi ki.
Orijinal dilinde kitap okuyanların gayet iyi bildiği ve birçoğunun da sık sık kullandığı kitap sipariş sitesi olan The Book Depository 'Dünyanın Her yerine Ücretsiz Kargo' listesine Türkiye'yi de eklemiş bulunmakta!

Evet şimdiye kadar o Dünyanın her yerine tabirindeki 'her yer' de yer almadıysak da artık ülkemizdeki okuyucular da alışverişleriniz gönül rahatlığıyla yapabilecekler.Bu habere o kadar çok sevindim ki duyar duymaz yayını paylaşıyorum.Benim gibi okuyucuların haberi olsun ve sevinsinler istedim çünkü.

Hala bazı yerlerde online alışveriş siteleri,Türkiye seçeneğini kapsamayan yarışmalar vs vs gibi,ülkemizin listede yer almaması nedeniyle kaçırdığımız fırsatlar içimizi yaksa da the book depository gibi bir sitenin avantajlarından yararlanabilecek olmamız içimi rahatlattı desem yalan olmazdı vallahi :) Çünkü benim gibi orijinalini okuyayım diye gidip kitaptan daha fazla parayı kargoya ödeyince içi yananlar için süper bir hediye olmuş olduğu kanısındayım.Teşekkür ediyoruz kendilerine :)

Bu haberi almış olduğum blog [ve sanırım Türkiye'nin listeye girmesine aracı olan sahibidir:)]:
VampirellaninGuncesi
                    

6 Nisan 2013 Cumartesi

♥ Okutan Günler Blog Tur ♥



Evvettt !

Bir Blog Turlarına burnumu sokmadığım kalmıştı.İşte onuda fethetmiş bulunmaktayım. :D

Şuanlık,küçük bir haber verme amacıyla paylaşılmış bir yayındır bu.Blog turunun detaylarıyla ilgili daha sonra uzunca bir açıklama yayınım gelecek elbette.Şimdilik heyecanımı paylaşayım istedim :)

Açıklamaları Facebook üzerinden takip etmek isterseniz bu da Facebook sayfamız:
Okutan Günler Blog Tur

Çok güzel olacağına eminim.Yarışmalarımız,incelemelerimiz olacak elbet.Çok heyecanlıyım.Özendim,özendim başıma iş aldım.Amaan aldığım iş kitaplarla ilgili olsun ben katlanırım ne olacak :)

Bu 4 Blogger arkadaşlarım da Okutan Günler Blog Turumuzun diğer üyeleri.Benimle birlikte 5 Bloggerız.Hadi hayırlısı ;)


Yorum Durağı

 

Sample text

Sample Text

.. BookS N BookS ..

Sample Text

BookS N BookS Bloguma HOŞGELDİNİZ !

Kitaplarla ilgili istediklerinizi bulacağınızı umuyorum :)